Traži
Filters
Close

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti

Opći uvjeti internet trgovine jurec.hr su pripremljeni u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, s preporukama gospodarske komore. Preporučujemo vama da prije korištenja naše internet trgovine pažljivo pročitate sljedeće uvjete i odredbe. Korištenjem internet trgovine jurec.hr izrazili ste svoju suglasnost s ovim uvjetima. Ako se ne slažete s njima, molimo vas da ne koristite internet trgovinu jurec.hr. Davatelj Trgovina i servis Jurec zadržava pravo promijeniti uvjete na internet trgovini jurec.hr u bilo koje vrijeme. Sve promjene su obvezujuće za kupce, pa preporučujemo da redovito provjeravate uvjete. Registrirani korisnici će biti o izmjeni općih uvjeta obaviješteni putem e-maila.
Jurec.hr je internet trgovina kojom upravlja Trgovina i servis Jurec - u daljnjem tekstu davatelj usluga e-trgovine, u daljnjem tekstu skraćeno usluga. Ako se izvede kupnju i pravilno popuni obrazac za naručivanje robe, svaki posjetitelj internet trgovine jurec.hr postaje njezin korisnik ili kupac.
Opći uvjeti poslovanja jurec.hr, definiraju korisnička prava i poslovni odnos između davatelja i kupca.

Dostupnost informacija (sažetak zakonodavstva)

Davatelji usluga se obvezuju da će korisniku uvijek osigurati sljedeće podatke:
a) identitet tvrtke (ime i mjesto poslovanja, broj registra)
b) kontakt adrese koje omogućuju brzu i učinkovitu komunikaciju (e-mail, telefon)
c) bitna obilježja proizvoda ili usluga (uključujući i poslije-prodajne usluge i jamstva)
d) dostupnost proizvoda (svaki proizvod ili usluga koja se nudi na web stranici bi trebao biti dostupan u razumnom roku)
e) uvjeti isporuke proizvoda ili izvršenja usluge (način mjesto i datum isporuke)
f) sve cijene moraju biti jasno i nedvosmisleno definirane. Mora biti jasno naznačeno ako već uključuju poreze i troškove prijevoza
g) način plaćanja i isporuke
h) vrijeme valjanosti ponude
i) rok u kojem je moguće odustati od ugovora i uvjeta za povlačenje, štoviše, o tome u kojem slućaju može kupac vratiti proizvod i koliki je trošak vračanja
j) objašnjen postupak o pritužbi, uključujući pojedinosti o kontakt osobi ili odjelu za uspostavu kontakata s korisnicima

Zaštita osobnih podataka

Pažljivo štitimo vaše podatke od gubitka, zlouporabe, neovlaštenog pristupa ili otkrivanja, izmjene ili uništenja. Podaci se pohranjuju na servere zaštićene lozinkom i pristup je ograničen. Internet trgovina jurec.hr brinuti će se za sigurnost vaših osobnih podataka i poštivanje vašeg izbora za namjeravanu uporabu. Korisnički podaci ni u kojem slučaju neće biti predati trećoj strani.

Komunikacija

Pristankom na ove Opće uvjete kupac daje svoj svoj pristanak da mu može davatelj slati promotivne e-mailove do opoziva.
Promotivni e-mail mora sadržavati sljedeće elemente:
- Jasno i nedvosmisleno je označen kao reklama
- Pošiljatelj mora biti jasno vidljiv
- Razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike moraju biti označene kao takve. Također moraju biti jasno  definirani uvjeti sudjelovanja u njima.
- Zahtjevi korisnika da ne primaju reklamne poruke moraju se poštivati

Zaštita djece

Promidžbene poruke će biti očito obilježene (s obzirom na dob) i jasno se razlikovati od igara i natjecanja. Svaka komunikacija namijenjena djeci, će biti primjerna njihovoj dobi i neće iskorištavati diječju povjerljivost, nedostatak iskustva ili osjećaja odanosti.
Davatelj ne smije prihvatiti narudžbu od nekoga za koga ona zna ili sumnja da je dijete bez izričitog dopuštenja roditelja ili staratelja.
Davatelj bez izričitog dopuštenja roditelja ili skrbnika ne smije prihvatiti nikakve osobne podatke koji se odnose na djecu. Također, davatelj ne smije izdati podatake dobivene od djece, osim od roditelja ili skrbnika.
Davatelj ne smije ponuditi slobodan pristup na proizvode ili usluge koje su štetne za djecu.

Oslobađanje od odgovornosti

Davatelj se trudi po svojim moćima da osigura točnost informacija objavljenih na svojim stranicama. Ipak, svojstva proizvoda, njihova dostupnost i cijena može se promijeniti tako brzo, da davatelj ne uspije ispraviti podatke na internet stranici. U tom slučaju, kupci će biti obaviješteni o promjenama i mogućem otkazivanju narudžbe ili promijene naručenog prizvoda. Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne osiguravaju svojstva proizvoda. Isto vrijedi i za video prezentacije koje su dizajnirane kako bi poboljšali prikaz korištenja proizvoda u kojima se mogu koristiti i rekviziti koji ne pripadaju proizvodu iz ponude, objavljenoj na internetskim stranicama jurec.hr. Davatelj ima mogućnost odustajanja od ugovora s kupcem samo ako utvrdi očitu grešku. Kao očite pogreške se definira bitne osobine proizvoda i sve zablude za koje se po običaju u praksi na  tržištu smatra da jih u slučaju znanja davatelj ne bi potvrdio ili sklopio ugovor. To uključuje i očite pogreške u cijeni.
Davatelj zadržava pravo izmjene Uvjeta u bilo kojem trenutku i na bilo koji način, iz bilo kojeg razloga.

Prigovori i sporovi

- Davatelj poštuje postojeće zakone za zaštitu potrošača.
- Davatelj je dužan uspostaviti učinkovit sustav za rješavanje pritužbi i odrediti osobu na koju se, u slučaju problema, kupac može povezati telefonski ili putem e-maila.
- Davatelj će, u roku od pet radnih dana, potvrditi da je primio pritužbu, obavijestiti kupca o tome koliko dugo će se rješavati i obaviještavati o teku postupka.
- Davatelj je svjestan da je ključna značajka potrošačkog spora, barem što se tiče rješavanja slučaja, njegova asimetrija između ekonomske vrijednosti zahtjeva i troškova nastalih u rješavanju spora koji je glavna prepreka za potrošača da pokrene postupak pred sudom. Stoga, davatelj će uložiti maksimalne napore kako bi riješili eventualne sporove mirnim putem.

Pravna obavijest

Internet trgovina jurec.hr i svi podatci, slike proizvoda i grafike prikazane na ovim stranicama zaštićeni su autorskim pravima i ne smiju se reproducirati ili koristiti bez prethodnog pismenog dopuštenja. Znakovi i logotipi su u vlasti tvrtki koja ih posjeduju.
Neke fotografije artikala mogu biti simbolične.